МГЕРБ и информационният офис на евродепутата д-р Андрей Ковачев дариха 200 нови книги на библиотеки и читалища в област Кюстендил


С 200 нови книги бе обогатен читателският фонд на различни библиотеки и читалища в област Кюстендил. Дарителската кампания бе по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Инициативата е на младежката структура на ГЕРБ в област Кюстендил и на информационния офис на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев.

 

Нова литература бе дарена на шест читалищни библиотеки в община Кюстендил, както и на Регионалната библиотека „Емануил Попдимитров“. Книгите бяха подарени лично от областния координатор на МГЕРБ Мая Станойкова и младежи от структурата. Те поставиха литература и в къщичките за книги, намиращи се на пл. „Велбъжд“, откъдето всеки може да вземе свободно книга, да почете и да я върне обратно.

 

„С дълбока признателност приемам книгите. Благодаря на МГЕРБ и на информационния офис на д-р Андрей Ковачев за дарителската инициатива и за жеста, чрез който обогатяват библиотечния фонд“, заяви при приемането на книгите председателят на НЧ „Братство – 1869“, Иван Андонов. Председателят на НЧ „Пробуда – 1961“ в Кюстендил, Милена Маркова, също поздрави лично младите хора за инициативата.

 

В Дупница различни романи бяха подарени на читалищата „Зора – 1858“, „Христо Ботев – 1978“ и „Пейо Яворов – 1978“. Литературата подари общинският координатор на МГЕРБ Лора Василева.

 

Десетки книги бяха дарени и на читалищни библиотеки в общините Бобов дол и Сапарева баня.

Сред заглавията на дарените книги са: „Песни за Македония“ на Иван Вазов, „Ранни спомени“ и „От триумф към трагедия“ на Симеон Радев, „Из българските бурни времена“ на Рихард фон Мах и други.