Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския парламент,бе специален гост-лектор по темата “Българските приоритети в Европейския парламент” в четвъртия курс от Националната програма „Управленски умения“ по покана на Българското училище за политика „Димитър Паница“.
На 19 март, в Правец, евродепутатът д-р Андрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП бе специален гост-лектор по темата “Българските приоритети в Европейския парламент” в четвъртия курс от Националната програма „Управленски умения“ по покана на Българското училище за политика „Димитър Паница“.

Г-н Ковачев представи политиките, по който работи в Европейския парламент и поздрави училището за стремежа им в създаването на  общност от граждански и политически лидери с активна позиция, водени от съвременни демократични ценности като плурализъм, толерантност и информиран избор.

След като всички участници бяха разделени в по-малки групи, българският евродепутат взе отношение по темата „Бъдещето на Европа с фокус към Западните Балканите“. Като член на Комисията по външни работи той запозна младежите с външнополитическата обстановка.

По време на дискусията бяха обсъдени някои въпроси отнасящи се до европейската интеграция на държавите от Западните Балкани, споразумението на Турция с ЕС и миграционната криза.

„Предизвикателствата пред Европа трябва да бъдат стимул за по-силна интеграция в сфери като общата армия, общото разузнаване, командване и опазване на външните граници“ – подчерта г-н Ковачев