СПОДЕЛИ
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков изнесе лекция  в Института по Европейски науки към Свободен Университет Брюксел (ULB), който е  един от най-престижните институти в Европа в областта на европейските политики и изследвания.

Най-младият евродепутат представи своята работа пред студенти от напреднала магистърска програма по европейски политики и европейско право.  По думите на Андрей Новаков младите хора са бъдещето на Европа.

„От Вас зависи да станете новите европейски лидери. Никога не губете връзката си с хората, защото ние сме тук, за да сме  в услуга на тях“, заяви Новаков.

 

Директорът  на института Ан Лейнберг поздрави най-младия евродепутат за добрата му работа. По време на срещата директорът на института изрази увероност, че съвместно с  Андрей Новаков ще организират лятно училище за програмата „Хоризонт 2020“.

 

„За мен бе удоволствие да изнеса лекция пред студентите от Института по Европейски науки към Свободен Университет Брюксел (ULB), който е  е сред най-старите и доказали се институти за изследвания и обучение, посветени на европейската интеграция“, заяви Новаков.

Той изтъкна, че сред бившите преподаватели и възпитаници на Института е и самият Пол Маниет, бивш федерален министър на Кралство Белгия, отговарящ за климата и енергетиката,
действащ министър-председател на Валония и светило в изследванията за европейската интеграция.