Andrey Novakov
Андрей Новаков по време на лекция в „Час по Европа" пред учениците на СОУ „Св. Климент Охридски", гр. Благоевград.
Доверието на ЕС в България прави така, че имаме европари за младите хора. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на лекция в „Час по Европа“ пред учениците на СОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Благоевград.

Евродепутатът бе категоричен, че правителството на България инвестира в младите хора и даде за пример това, че в Благоевград всички училища са санирани и обновени.

„В града имаме много примери на успели младежи“, допълни още той.

По думите му, България е една от държавите в ЕС, които успешно и бързо се справят с младежката безработица, включително чрез средства от Европейския социален фонд.
Андрей Новаков обясни на учениците, че ЕС дава възможност на младите да започнат работа, да придобият квалификация, както и да развият собствен бизнес.

„Имаме програми като „Еразъм+“ и „Еразъм за млади предприемачи“ за мобилност, стаж и предприемачество“, подчерта Новаков.

Той допълни, че целта му е все повече младежи да кандидатстват и да осъществяват мобилност чрез тези програми и затова организира събитие на 22 февруари от 17ч. в Дом на Европа, ул. „Георги С. Раковски“ 124, София.
По покана на училищното настоятелство на СОУ „Св. Климент Охридски“ Новаков стана патрон на националния  конкурс, посветен на 1100-годишнината от смъртта на Св. Климент Охридски.

Андрей Новаков покани победителите на посещение в Брюксел.