СПОДЕЛИ
Антонио Лопес и Ева Паунова
Генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес: Бойко Борисов е пример за управник, който си върши работата
Има държави, където управляващите си вършат отлично работата, като Бойко Борисов в България, който следва европейските политики. Той и неговото правителство се справят перфектно с охраната на външните граници на ЕС и затова заслужават категорична похвала.
Бойко Борисов Министър-председател на Република България
Бойко Борисов
Министър-председател на Република България

Това каза генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопес по време на разговор с български журналисти в централата на ЕНП в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Лопес подчерта добрата комуникация между българския премиер Бойко Борисов и испанския министър-председател Мариано Рахой.

Борисов и Рахой имат много добра връзка и поддържат лични контакти. На конгреса на ЕНП в Мадрид двамата имаха дълга среща, на която обсъдиха проблема с бежанския поток. Това тясно сътрудничество между страните ни ме прави много щастлив, защото това даде много на Испания в борбата с организираната престъпност. За нас помощта на правителството на Бойко Борисов, и в предишния му мандат, е от ключово значение“, категоричен бе генералният секретар на ЕНП.

Антонио Лопес заяви готовността на Испания да помогне с информация на България за справянето с бежанската криза и тероризма.
Лопес поздрави българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова за участието й в престижната класация на списание „Политико“.

Той посочи, че всички в ЕНП оценяват нейните положителни качества.

„Важно е да кажем, че постиженията й са плод на екипна работа от страна на членовете на ГЕРБ в ЕНП. Много съм доволен от тях“, каза Антонио Лопес.

Генералният секретар на ЕНП отличи дейността на Андрей Ковачев и определи Кристалина Георгиева като един от най-добрите комисари в екипа на Жан-Клод Юнкер.

„Заедно с българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП те формират наистина чудесен екип“, обясни той.

Лопес подчерта, че България е била виждана в отрицателна светлина в Европейския парламент и в ЕК по време на правителството на Орешарски, но днес това е напълно различно.

„Еврофондовете бяха замразени при предишното правителство, днес нещата са много добре за България и трябва да следваме тази линия“, заяви Антонио Лопес.

Генералният секретар на ЕНП отправи послание към българските граждани.

„ЕС е институцията, която дава решение на проблемите. Налице са няколко проблемни въпроси за Европа – икономическа криза в Гърция, бежанска вълна и радикален тероризъм. Единственото решение е да бъдем обединени и координирани в действията си. Затова моето положително послание към България е, че всички трябва да носим отговорност за случващото се. Крайно време е ние, политиците, да заложим не на критика, а на реални решения“, каза още Антонио Лопес