Vladimir Uruchev
Владимир Уручев - ГЕРБ/ЕНП по време на среща-дискусия с младшите посланици на ЕП от СУ „Иван Вазов” в гр. Мездра.

„Намираме се в период на дигитална трансформация. В този дигитален преходен период всичко ще зависи от младите хора. Този преход ще го направите вие.”
С тези думи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев се обърна към младшите посланици на ЕП от СУ „Иван Вазов” в гр. Мездра.

Срещата-дискусия с българския евродепутат е в резултат от активната работа на ръководството и колектива на учебното заведение.

Vladimir UruchevВ началото на срещата ученици представиха кратка визитка на Владимир Уручев и презентация за членството на България в ЕС. Директорът на училището Мариела Горанова очерта европейските и националите проекти, по които работят. Тя отбеляза, че участието им в програмата „Училище посланик на Европейския парламент” ще позволи на посланиците да покажат какво повече могат да направят като европейски граждани. В развилата се дискусия основни теми бяха климатичните промени, мигрантският наплив, взаимоотношенията с Китай, САЩ, конфликтът между Русия и Украйна, развитието на селското стопанство, разпределението на броя на членовете на ЕП след изборите през май 2019 г., както и личният мотив на Владимир Уручев да стане политик.

Vladimir Uruchev„Обединена Европа е може би най-великата идея на миналия век, която се е появила след Втората световна война. 60-70 % от цяла Европа е била разрушена. Всичко, което се е градило от няколко поколения – е заличено”, сподели Владимир Уручев. Той бе категоричен, че ЕС е най-успешният мирен проект в света.

Българският евродепутат Владимир Уручев пожела успех на младшите и старшите посланици на Европейския парламент, в лицето на учителите Данаил Димитров и Йоана Константинова, от СУ „Иван Вазов” – Мездра.