Eva Maydell
Във Велико Търново българският евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП – Ева Майдел взе участие в честванията и поднесе венец от името на Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП по случай 22 Септември - Ден на независимостта на България

Днес във Велико Търново българският евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП – Ева Майдел взе участие в честването на 109-ата годишнина от обявяването на българската независимост.


Празникът започна с литургия в църквата „Св. 40 мъченици“, а по-късно, заедно с другите официални гости, Майдел поднесе венец от името на делегацията на ГЕРБ в Европейския парламент пред Пирамидата на Независимостта на крепостта Царевец.

Eva Maydell

„Щастлива съм да бъда в старата столица, на една толкова значима дата за България. Надявам се, че празникът днес ще мотивира много българи да отстояват свободата и независимостта си всеки ден с гражданските си позиции и действия. Обявяването на независимостта е пример за смел политически акт, който трябва да ни напомня, че ако народът ни е обединен, може да защити достойно националния си интерес,“ заяви българският евродепутат Ева Майдел от ГЕРБ/ЕНП. 

Официалната церемония беше открита от кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, а сред присъстващите бяха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министри, депутати и общественици.