Начало Новини Ева Паунова: В Европа 14 милиона младежи нито учат, нито работят

Ева Паунова: В Европа 14 милиона младежи нито учат, нито работят

523
СПОДЕЛИ
Ева Паунова - Стара Загора

„В Европа броят на младите хора извън системите на заетост, образование или обучение достига 14 милиона. Техният брой може да бъде значително намален с помощта на социални програми и дейностите на младежки центрове като този в Стара Загора.“

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП Ева Паунова по повод своето посещение на първия у нас Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск, състояло се на 11 септември в Стара Загора.

„Стара Загора може да се гордее с отличното съоръжение за млади хора, изградено благодарение на усилената работа на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров. Убедена съм, че този център ще се превърне в динамична екосистема от млади хора, от лидери, които ще спомогнат за развитието на своя потенциал и този на своите връстници“, сподели Паунова. Тя подчерта важността на обучението за развитието на качествата на младите хора, насърчаването на предприемаческия усет и социалната ангажираност.

Представена беше и инициативата на Ева Паунова „Образование България 2030“, която цели да повиши качеството на образованието, както и да гарантира, че всяко дете завършва поне средно образование.

По време на срещата с евродепутата стана ясно, че Международният младежки център ще кандидатства за получаване на знак за качество пред Съвета на Европа, което е предпоставка за успешното кандидатстване за бъдещи европейски проекти.

В рамките на своето посещение в Стара Загора Ева Паунова се срещна със заместник-областните управители Мариана Кръстева и Маноил Манев. Работната дискусия целеше да бъдат начертани основните приоритети за сътрудничество между евродепутата от ГЕРБ и областното управление.