Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП - един от организаторите на семинара за големите идеи и глобалната им реализация “Всеки е стартъп” провел се на 10 декември 2015г. в София Тех Парк‬,съвместно с Предприемачи-ГЕРБ и Google
В четвъртък, 10 декември 2015 г., в новооткрития Технологичен парк в София се проведе семинар за големите идеи и глобалната им реализация “Всеки е стартъп”. Негови организатори са Предприемачи-ГЕРБ, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и Google. В рамките на събитието над 200 участника имаха възможност да се срещнат с компетентни експерти от Google, както и успешни предприемачи от България.

 

Старт на конференцията бе даден от Ева Паунова, Парис Чилдрес, межиджър бизнес развитие за България – Google, Валя Чилова – председател на Предприемачи-ГЕРБ . В нея участие взеха още Марчин Олендер, обществена политика за Централна и Източна Европа – Google и Силвия Леониевска, консултант по експортната дейност – Google.

 

Според Ева Паунова единният цифров пазар няма как да бъде завършен без ясни правила и докато съществуват прегради в глобалната мрежа, но още по-важна е  инициативата на хората в бизнеса. Без нея, няма успех нито в аналоговия, нито в реалния, нито в цифровия свят.
Ева Паунова евродепутат ГЕРБ/ЕНП
Ева Паунова евродепутат ГЕРБ/ЕНП

 

Валя Чилова коментира, че среща като днешната е важна за бизнеса, защото създава възможност за контакти между предприемачите и е стъпка към създаването правилната бизнес екосистема в България за развитието на дигиталното предприемачество в страната. Тя определи предприемачеството като философия на живот, която  трябва да имаме смелостта да следваме.
Валя Чилова – председател на Предприемачи-ГЕРБ
Валя Чилова – председател на Предприемачи-ГЕРБ

 

Парис Чилдрес от Гугъл Парис акцентира върху значението на глобалното  предприемачесто. Според него то означава да работиш за себе си и да бъдеш толерантен към риск и несигурност, пред глобалното предприемачество няма граници. Никога досега не е било по-лесно и евтино да достъгнем до повече хора, затова мислете глобално, дабави той.

 

Гостите на полудневния семинар научиха как да използват потенциала на дигиталните технологии с цел да продават на международните пазари, както и срещнха с най-добрите агенции на пазара, които могат да превърнат в реалност визията им за глобален бизнес.

Това е втората съвместна конференция на Паунова, Предприемачи-ГЕРБ и Google. През септември 2015 г. те проведоха конференцията „Generation D – Младите предприемачи в дигиталната ера”.