Ева Паунова Иван Тотев

– Защо считате, че Иван Тотев трябва да управлява Пловдив още един мандат? 

 

 

-Участвах в срещата на Иван Тотев с бизнеса като представител на целия отбор на евродепутатите от ГЕРБ. Ние сме тук, за да демонстрираме какво прави Иван Тотев за Пловдив и конкретно за IT и аутсорсинг индустрията. Той работи със сърце и душа. Този сектор е имал заложбите, но не беше толкова добре реализиран и инвестициите в него не бяха големи. Иван Тотев и неговият екип създадоха благоприятна среда той да се разрасне. IT и аутсорсинг е най-бързо развиващата се индустрия, с един от най-големите дялове в брутния вътрешен продукт и изключително бърз ръст. Пловдив зае топ мястото в България като аутсорсинг дестинация. До голяма степен това се дължи на усилията на Иван Тотев и неговия екип и на ясната стратегия, която те реализират. Това е най-важното да имаш кмет, който да разбира къде са нишите, къде градът може да се развива, да се възползва от тях и да направи така, че бизнесът  да може да реализира своя потенциал.

 

 

– Според вас усеща ли се промяна в Пловдив след управлението на ГЕРБ?

 

 

-В последните четири години Пловдив се развива с много бързи темпове във всяка една сфера. Резултатите ни са видими, ясни и най-важното е, че Иван Тотев има ясна визия. Той е далновиден политик, той знае къде иска да постави Пловдив на картата на България и на Европа. Следва приоритетите и те се реализират. На нас ни трябват този тип хора. Г-н Тотев не обещава всичко. Обещава това, което може да постигне, и го доказа. Ние искаме да работим с такива хора. Европа вярва на този тип хора като Иван Тотев. Не е случайно, че Пловдив е европейски град на спорта, Европейска столица на културата. Това е благодарение на всички граждани на Пловдив, но, разбира се, ръководството на града има изключително голямо значение. Сигурна съм, че и пловдивчани биха се доверили на човек, който може да реализира идеите, за които е споменал, че ще ги направи.

 

 

– Вие, евродепутатите, ще помагате ли на Пловдив?

 

 

-След няколко месеца бихме искали да организираме посещение на специалисти от IT и аутсорсинг компании  в Брюксел, за да се срещнат с представители на Европейската комисия, европейския бизнес и различни клъстери. Целта е да установят дългосрочно партньорство, да получат информация за финансиране и кредитиране, за да можем да направим връзката между Брюксел и Пловдив още по-засилена.

Интервю на Валя Йеремиева

Източник: Марица.бг