Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП откри регионално ученическо бизнес състезание за Северна България във Велико Търново
Евродепутатът Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП даде официален старт на регионалното ученическо бизнес състезание за Северна България на Джуниър Ачийвмънт България, което се състоя на 26 април 2016 г. във Велико Търново.

В рамките на събитието евродепутатът обяви, че ще бъде жури на финалния национален кръг на надпреварата – „Най-добра учебна компания на България“, който ще се проведе на 3 юни 2016 г. в София.

Тя ще награди един от отборите с посещение в Европейския парламент в Брюксел.

 

„Впечатлена съм от предприемаческото мислене на учениците, които не само трябва да работят върху създаването на бизнес идея, но и над маркетинг аспекти и последващо й развиване. Радващо е и че младите мислят все повече в посока дигитално предприемачество, на което се базира икономическия модел на 21 век“, сподели Паунова.

Българският евродепутат ще се включи в церемонията по подписване на споразумение за партньорство между Община Велико Търново и Фондация Джуниър Ачийвмънт България за насърчаване на бизнес уменията в региона.

 

По време на състезанието във Велико Търново 25 отбора ученици от градовете Варна, Велико Търново, Провадия, Разград, Видин, Габрово, Плевен, Добрич и Русе представиха своите бизнес идеи във сферите дигитални технологии, туризъм, образование, хранително-вкусова промишленост и дизайн. Панаирът на учебните фирми има за цел да им даде възможност да покажат своите умения по продажби и маркетинг в конкурентна среда, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури.

Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП по време на старта на регионалното ученическо бизнес състезание за Северна България на Джуниър Ачийвмънт България, което се състоя на 26 април 2016 г. във Велико Търново.
Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП по време на старта на регионалното ученическо бизнес състезание за Северна България на Джуниър Ачийвмънт България, което се състоя на 26 април 2016 г. във Велико Търново.