СПОДЕЛИ
Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ)

Терористичният акт в лондонското метро за пореден път доказва, че председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е прав, като иска създаването на Европейска разузнавателна агенция. Тя ще доведе до автоматична обмяна на информация между страните-членки с цел да се предотвратят подобни атентати.

Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент и ръководител на Българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) Андрей Ковачев.

Според него за превенцията на тероризма ще допринесе и създаването на Агенцията за киберсигурност. По повод ресора на българския комисар Мария Габриел, която тази седмица положи клетва, Андрей Ковачев заяви:

Това е един много важен ресор и става все по-важен, защото е свързан не само със сигурността, но и с много други аспекти от живота на европейските граждани

 

 

Цялото интервюто с Андрей Ковачев евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и Член на Председателството на Европейския парламент, в което коментира акцентите в новия политически сезон на ЕП можете да чуете в аудио файла: