СПОДЕЛИ
Emil Radev - ГЕРБ/ЕНП
Емил Радев - ГЕРБ/ЕНП
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и член на интергрупата за защита на животните Емил Радев, съвместно с регионална библиотека „Партений Павлович“ – гр. Силистра, обявява областен конкурс за рисунка и есе. Конкурсът ще се проведе в две възрастови категории – рисунки, за ученици от І – VІІІ клас и есета, за ученици от XІ – XII клас и студенти, родени или учещи в област Силистра.

 

Най-добрите малчугани, нарисували картина на тема „За животните с любов!“, ще бъдат отличени с грамоти и награди, а посещение в Европейския парламент в Брюксел очаква авторите на най-добрите есета на тема „Ако животните можеха да говорят!“.

 

„Идеята на този конкурс е да научим децата си да уважават животните и да се грижат за тях с много любов, тъй като това е единственият начин да предотвратим проявите на насилие спрямо животни за в бъдеще“, сподели авторът на конкурса Емил Радев.

 

Крайният  срок за подаване на творбите и в двете категории е 18ч на 18 март 2016 г.

Повече информация относно условията, на които трябва да отговарят участниците, може да бъде получена на интернет страницата на регионалната библиотека, както и на адрес: izkustvosilistra@abv.bg