СПОДЕЛИ
Eva Paunova
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП за Евранет Плюс - БНР
Последните статистически данни показаха засилен миграционен натиск към страната ни с 2 хиляди задържани бежанци в опит за нелегално преминаване.

Според МВР ситуацията още не е кризисна, но изисква да бъдат взети специални мерки. В края на миналата седмица главният комисар на МВР Георги Костов посети община Малко Търново и региона и призова за по-добра комуникация между структурите на местната власт и полицейските служители, както и за съпричастност към техните усилия от страна на гражданското общество.

 
Достатъчна и адекватна ли е реакцията на държавата в тази ситуация, какви допълнителни възможности за подкрепа на страната ни при решаване на проблема предоставят новите правомощия на Фронтекс и дали ситуацията със засиления мигрантски натиск ще бъде обсъдена на днешната среща на върха на „тройката“ от Европейския съюз – Германия, Франция и Италия, която ще се състои на знаковия за европейската идея италиански остров Вентотене – въпросите за днешното издание на „Евросправочник на слушателя“ зададохме на българския евродепутат от групата на ЕНП Ева Паунова.

Коментар на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова