СПОДЕЛИ
Andrey Novakov
Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП

„Звездата на A.L.E.C.O. скоро ще изгрее. В края на тази година или най-късно в началото на следващата година първите предприемачи ще могат да получат финансиране за специализация и стаж. Първоначално стартираме с три държави – САЩ, Сингапур и Израел. Искрено вярвам, че много хора от Габрово и региона ще се възползват заради пословичната им предприемчивост.“

Този коментар прави в интервю за вестник „100 вести“ Андрей Новаков, който е член на Европейския парламент от групата на ЕНП. 

„Колкото до програмата O.R.E.L, насочена срещу порочната практика за превъртането на километражите – имаме одобрението на Европейската комисия. Предстои да внеса поправки в бюджета на ЕС, така че да заложим финансиране за бюджета на програмата. Очаквам в началото на 2018 година да започне работа по изпълнението на инициативата. Важно е да кажа, че това е огромно техническо предизвикателство, за което ще е нужно време. Въпреки това начинанието вероятно е най-решителната атака срещу измамата с превъртането на километражите“, казва още Новаков.