д-р Андрей Ковачев ще бъде домакин на дискусия на тема "Знание за миналото - памет за бъдещето" ,която ще се проведе на 14 март 2016 в Европейския парламент в Брюксел

На 14 март 2016 г. д-р Андрей Ковачев ще бъде домакин на дискусия на тема „Знание за миналото – памет за бъдещето“ в Европейския парламент в Брюксел.
Дискусията е част от инициатива „Изстраданата европейска мечта на България 1944-1989 г.“ на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев

Основната тема на разговора ще бъде изучаването на тоталитарните режими на XX век в средните училища. По време на събитието ще представим съкратена версия на документалния филм на режисьора Стойчо Шишков „Народен дом на терора“, който в края на миналата година спечели голямата награда на кинофестивала „Златен ритон“ в Пловдив.

Прожекцията ще бъде последвана от отворена дискусия с участието на народни представители, журналисти, младежи и изследователи на близкото минало.

По покана на д-р Андрей Ковачев на събитието в Брюксел участие ще вземат младежи от страната, сред които и трима ученици от Враца.

Андрей Ковачев: Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов, който приветства инициативата като изключително навременна и изпрати поздравителен адрес до участниците!

 По долу може да се запознаете с провели се вече дискусии и теми от инициативата на д-р Андрей Ковачев

„Изстраданата европейска мечта на България 1944-1989 г.“

инициатива „Изстраданата европейска мечта на България 1944-1989 г.“ на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев

На 13-ти октомври 2014г в Европейския парламент се проведе дискусия на тема „Комунизмът и несломеният човешки дух“, организирана от д-р Андрей Ковачев.

Цялата дискусия и коментар на д-р Ковачев,може да чуете в аудио файловете

 

Интервю на Веселина Миланова (БНР/Евранет плюс)  с Андрей Ковачев

 

14МАРТ 
пн 18:00 по UTC+01 · Европейски парламент, сграда PHS /зала 7C050/
Ако имате нужда от пропуск за Европейския парламент, моля, потвърдете Вашето участие на: andrey.kovatchev-office@ep.europa.eu

ПРОГРАМА