Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП по време на дискусия на тема "Иновации, стартиране и разрастване". Дискусията се проведе в рамките на най-големия ежегоден форум за дигитализацията на Европейската комисия Digital4EU, състоял се на 25 февруари 2016г. в Брюксел.
„Сътрудничеството между иновативни стартиращи компании и големи фирми ще укрепи европейската иновационна екосистема и способността й да се възползва от бързите технологични промени и цифровизацията. Все по-често международни корпорации инвестират в обещаващи стартъпи, които имат потенциал да добавят стойност към техния бизнес в дългосрочен план. Стартиращите компании, от своя страна, получават финанси и експертиза, необходими за тяхното устойчиво развитие.“

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова пред 500 участници в дискусия на тема “ Иновации, стартиране и разрастване „. Дискусията се проведе в рамките на най-големия ежегоден форум за дигитализацията на Европейската комисия Digital4EU, състоял се на 25 февруари 2016г. в Брюксел.

 

„Като част от стратегията на Единния цифров пазар, искаме да създадем подходящи законодателни, икономически и бизнес условия за стартиращи компании в ЕС, за да се развиват и растат извън националните граници. Първите законодателни предложения, по които започваме работа ще подобрят възможностите за онлайн търговия“, коментира още г-жа Паунова.

Участниците в панела се обединиха около идеята, че с работеща и успешна стартъп екосистема по-лесно ще изградим европейски технологични шампиони, които да бъдат лидери на световните пазари, без да им се налага да напускат Европа.

 

Digital4EU – 2016 г. е второто издание на Форума, иницииран от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. В него участие взеха еврокомисарят, отговорен за дигиталната икономика и общество Гюнтер Йотингер, директорът на Генерална дирекция по Съобщителни мрежи, съдържание и технологии Роберто Виола и представители на холандското председателство на ЕК. В събитието се включиха представители на медии, правителствения и неправителствения сектор, стартиращи предприятия, предприемачи и корпорации.

1
Дискусия на тема „Иновации, стартиране и разрастване“. Дискусията се проведе в рамките на най-големия ежегоден форум за дигитализацията на Европейската комисия Digital4EU, състоял се на 25 февруари 2016г. в Брюксел.