Eva Maydell
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща с представитли на неправителствения сектор и членове на проевропейски организации, провела се на 05 февруари 2018г. в Страсбург

На 05 февруари 2018г. в Страсбург, българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, и Председател на Международното европейско движение, Ева Майдел участва в среща с представители на неправителствения сектор и членове на проевропейски организации.

 

Представяйки приоритетите на Българското председателство на ЕС, тя изтъкна, че:

„Проевропейският подход на Българското правителство ще бъде водещ за постигането на големите предизвикателства, които стоят на дневен ред в Европа – „Брекзит“, политиката за сигурност, миграцията“.

 

В отговор на въпроси от публиката, българският евродепутат коментира възможността за подновяване на диалога с гражданите на ЕС чрез поредица от дебати и инициативи.

„Дебатите са много необходими, но популизмът не може да бъде преборен само с думи. Конкретните резултати ще накарат гражданите да повярват отново в Европа.“

 

Ева Майдел е председател на Европейското движение – най-голямата мрежа от про-европейски организации. Европейското движение има клонове в 39 държави и обхваща 36 международни асоциации от сферата на гражданското общество, бизнеса, профсъюзите, НПО сектора, академичния свят и политиката.