СПОДЕЛИ
Децата от Компютърна школа „Вале” изработиха коледно-новогодишни компютърни картички, с които да поздравят членове на Европейския парламент. Инициативата е традиционна и израз на дългогодишното партньорство на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата Мария Габриел
За поредна година възпитаниците на компютърна школа „Вале” в Хасково с ръководител Людмила Стайкова изработиха впечатляващи коледно-новогодишни компютърни картички, с които да поздравят членове на Европейския парламент. Инициативата е традиционна и израз на дългогодишното партньорство на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата Мария Габриел с талантливите деца от школата. Във „Вале” се обучават деца от 6 до 18 годишна възраст.

Картичките са рисувани с инструментите на дигиталната графика и живопис. Използвани са най-новите програми, достигащи нивото на реалната живопис, и разполагащи с богат набор от четки, акварел, въглен, масло. Някои от творбите на даровитите деца са авторски, а други пресъздават изображения. Чрез магията на компютърните технологии са изобразени символи на коледно-новогодишните празници, библейски истории, приказни зимни картини.

 

„Децата от компютърна школа „Вале” в Хасково са познати в Европейския парламент. Творчеството им впечатли всички по време на изложбата, която организирах за тях в Брюксел. Инициативата с празничните картички, които раздавам на колеги в Европарламента, винаги носи истинско усещане за Коледа.”, заяви Мария Габриел.