СПОДЕЛИ
Благодарност към Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП от монасите от Бигорския манастир „Свети Йоан Предтеча‘‘ в Македония

В отговор на поздравителното писмо от името на евродепутатите от ПП ГЕРБ до монасите от Бигорския манастир „Свети Йоан Предтеча‘‘, с което те изразиха своята благодарност за подкрепата за Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, отец Партений, игумен на Свещената Бигорска обител отговори с благодарствен адрес.

 

„С голяма радост прочетохме писмото, с което потвърждавате вашата подкрепа към Република Македония и към нашето монашеско братство, за което изразяваме нашата най-голяма благодарност. И не само ние, но и нашите многобройни духовни чеда и приятели, които също се зарадваха на вашето послание.

Вашите топли думи са още един допълнителен подтик към нас – да продължим да работим в посока укрепване на братските връзки между нашите две държави и народи, които са свързани с неразривна духовна и културно-историческа връзка.

Всемогъщият Бог да ви помага и да ви дава сили в това, с което се занимавате, да бъде то в името на доброто, мира и братството!“

Архимандрит Партений,
Игумен на Свещената Бигорска Обител