СПОДЕЛИ
Eva Mydell
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП

„Нито една държава в ЕС не може да осигури сигурността на гражданите си сама. Приоритет трябва да са изграждането на обща европейска отбрана, по-строг контрол по външните граници, общи правила за даване на бежански статут и постоянен обмен на информация между службите за сигурност на държавите“

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в петък, 16 февруари 2018 г. по време на участието си на най-големия форум по сигурността в света – Мюнхенската конференция по сигурността. 

Ева Майдел се включи в дискусии в рамките на конференция в това число трансатлантически форум на Християн демократическия съюз, на който основни говорители бяха премиерът на България Бойко Борисов и германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен.

„Трябва да ориентираме транатлантическото си партньорство към новите реалности на воденето на „война“ – хибридни действия и кибервойна, чиито цели са да дискредитират нашите институции и унищожат политическите ни системи.“ заяви още българския евродепутат.

Сред участниците на 54-ото издание на конференцията в баварската столица Мюнхен са министър-председателите на Великобритания, Тереза Мей, Нидерландия, Марк Руте, Австрия, Себастиан Курц, Израел, Бенджамин Нетаняху, американският министър на отбраната Джеймс Матис, руският външен министър Сергей Лавров, генералният секретар на Нато Йенс Столтенберг, генералният секретар на ООН Антонио Гутиереш.

Тазгодишното издание на форума е под наслов – „Нови идеи за Европа“ и събира над 450 политически лидери и експерти по сигурността и отбраната от цял свят.