СПОДЕЛИ
Мария Габриел ГЕРБ/ЕНП - зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП бе избрана за евродепутат на годината в категория "Развитие"
Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, която заедно още трима свои колеги бе номинирана за годишните награди на списание „Parliament Magazine – MEP Awards 2016“ в категория „Развитие“, бе избрана за евродепутат на годината, предаде специалният пратеник на „Фокус“ в Брюксел.

Престижната награда е учредена като признание за постижения на евродепутати, имащи пряко отражение върху живота на европейските граждани.

Номинацията на Мария Габриел отразява усърдната ѝ работа в областта на развитието. Призната е като един от най-активните членове на Европейския парламент с принос за насърчаването на цялостна и последователна европейска политика за развитие. Усилията ѝ са концентрирани за постигане на съгласуваност между вътрешните и външните политики на ЕС, за идентифициране съвместно с партньорските страни на ограничен брой приоритети за постигане на по-конкретни резултати, за включването на жените в изграждането на мира и развитието.Определянето на победителите в отделните категории става чрез гласуване от всички членове на Европейския парламент до 5 февруари.

Припомняме, че Мария Габриел бе отличена за „Евродепутат на годината“ за 2013 г. в категорията „Равенство на половете“