СПОДЕЛИ

България ще просперира, ако инвестира в качествени преподаватели

Колкото повече инвестираме в образованието, толкова по-добре. Нуждата от качествени преподаватели е изключително важна. С колегите от Европарламента ще изготвяме годишни доклади с прогреса ни в тази сфера. Институциите трябва да разберат важността на въпроса и да си помагат. Така ще можем заедно да реализираме визията за просперираща държава.

За това призова евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова, която гостува в предаването Денят ON AIR, за да коментира българското образование и процесите в Европа.

Тя е на мнение, че големият проблем е липсата на подготвени кадри с умения. „Не само конкретни знания, но и умения“, посочи евродепутатът.

Според Ева Паунова във всяка икономика все повече се търси умелото въвличане на технологиите в индустриите.

„Искаме бизнесът да се дигитализира. Онлайн пространството е разделено на 28 държави членки. Ако една компания иска да продава в различни държави, тя среща трудности. В момента се работи по над 10 конкретни директиви и регламенти, които ще приемем в следващите години. Един от тях е да премахнем пречките по блокирането на определени услуги и отпадането на роуминга“, каза Ева Паунова.

Евродепутатът посочи още, че има определени лидери, които нямат никакво желание да се интегрират и бизнесът в държавите им да прогресира. Дори искат да направят така, че на бизнеса да му е по-трудно.

„Проектите на ЕС са насочени в посока да имаме повече инвестиции в Европа, а не някъде другаде. Работи се върху подпомагане на частния сектор, който да разгърне своите проекти. Искаме да сме конструктивни към всички. Нека градим мрежи, а не стени“, апелира Ева Паунова.

 

„Често забравяме, че имаме добри новини от ЕС и лесно гледаме към кризите. ЕС ни е дал мир и сигурност. В момента сигурността е под заплаха. Трябва да покажем, че бързо можем да решаваме проблемите на гражданите“, каза още Ева Паунова.