СПОДЕЛИ
Андрей Новаков в Дрянво
Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП в Дряново: Целта ми е всичко, което върша да е свързано с България „Откакто има интернет, няма малки населени места. Това, че сте млади не е недостатък, а предимство“, каза пред младите хора Новаков.
„Моята цел е да популяризирам България, а тук на място да споделям възможностите, които предоставят европейските програми за развитие. Целта ми е всичко, което правя в Европейския парламент да е свързано с България.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в Дряново.

Там той се срещна с кмета Мирослав Семов, с когото набелязаха съвместни инициативи. Първата, Международен младежки фестивал, включващ бизнес форум, младежко предприемачество и културни събития, ще се реализира през септември. Пред Андрей Новаков, Мирослав Семов сподели идеите си за изграждане на Музей на открито с макети на дряновския Майстор Кольо Фичето и създаване на училище по стари български занаяти. Двамата планираха следващата година да се реализира голямо изложение в Европейския парламент, което да популяризира Дряново като туристическа дестинация и град с културна стойност.

В Дряново Андрей Новаков се срещна с представители на културни институции, учебни заведения и млади хора, пред представи възможностите, които Европейският съюз предоставя на младите хора за образование и младежко предприемачество, както и мерките за борба с младежката безработица.

„Откакто има интернет, няма малки населени места. Това, че сте млади не е недостатък, а предимство“, каза пред младите хора Новаков.

Той беше поканен в двете дряновски училища, Професионалната гимназия по икономика и Средното общообразователно училище „Максим Райкович“ да проведе „Урок по Европа“, за да може възможностите за развитие да стигнат до повече млади дряновци. Новаков ще посети двете училища на 22 април