СПОДЕЛИ
Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ)

Повечето средства в сектор „Oбразование“ са предпоставка за привличането на бизнеса у нас.


Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам. -председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ).

По думите му, образоването може да проправи пътя към сдобиването на страната с квалифицирана работна ръка, която да е в състояние да обслужва интересите на инвеститорите.

Ковачев уточни, че фактори като инфраструктура и достъпност също са определящи за увеличаване броя на инвеститорите в България:

„ В момента, като предцедател на Европейския съвет България е много по – видима от преди. С нас ЕС се съобразяват, обръщат се за съвет, какво смятаме да поставим, като акцент. Затова и присъствието в Давос на българската делегация и премиера Бойко Борисов, е добър сигнал и по отношение на инвестрициите. Там бих казал, че се събира не само политическия, но и икономически елит на Европа и на света“, коментира Андрей Ковачев.

Той допълни, че присъствието на българската делегация на икономическия форум в Давос, обсъждащ визията за развитието на Европа и света, е добър сигнал за страната ни в няколко направления. Важно е България да използва тази възможност, за да трансформира присъствието си в Давос в повече качествени инвестиции, посочи Ковачев.