жертвите на тоталитарните режими
Мемориал на жертвите на комунистическия режим в България

*снимка WikiMapia


На 23 август/сряда/ в 11:30 часа ще се отбележи Европейският ден в памет на жертвите на тоталитарните режими.


Инициативата, която е организирана от съюзите на репресираните от комунистическия терор, ще се състои пред Мемориала на жертвите на комунизма край НДК.
Ще бъде поднесен венец от името на всички евродепутати от ГЕРБ/ЕНП!

Д-р Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП , Член на Председателството на Европейския парламент и ръководител на Българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) лично ще прочете Обръщение за почит паметта на жертвите на тоталитарните режими.

Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП , Член на Председателството на Европейския парламент и ръководител на Българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) отдава почит пред Жертвите на тоталитарните режими 2012 г.

 


ОБЩНОСТ НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО НАСИЛИЕ, РЕПРЕСИИ И ТЕРОР 
В БЪЛГАРИЯ:


ОБРЪЩЕНИЕ

Уважаеми сънародници,
Общността на организациите на пострадалите от комунистическото насилие, репресии и терор в България Ви припомня, че:
Денят 23 август е обявен от Европейския парламент за международен ден за почитане паметта на жертвите от тоталитарните комунистически, фашистки и нацисткия режими по света през изминалия двайсети век.
Република България официално се присъедини към това решение.

Обръщаме се към всички Вас, на този ден, където и да се намираме, в 12:00 часа на обяд, да сведем глави и с едноминутно мълчание да почетем паметта на тези мъченици.
Приканваме Правителството на Република България, по този повод, да вземе решение за едноминутно включване на сирените на „Гражданска защита“ в страната в 12:00 часа на обяд на 23 август 2017 г.

Приканваме Областните управители и Кметовете на населените места да организират по подобаващ начин общественото отбелязване на този паметен ден.

В София, на 23 август, т.г., в 11:30 часа преди обяд, Ви каним в Парка на Националния дворец на културата – пред Мемориала на жертвите на комунизма в България, заедно да почетем паметта на погубените, да се помолим за душите им и да измолим от Всевишният наш Отец обществено спокойствие и благоденствие за многострадалното ни Отечество.

Бог да бъде с Вас и семействата Ви!
Бог да пази България!

 


Председател на съюза на репресираните в България: 
Тодор Анастасов
Председател на съюза на репресираните от ком. терор: 
доц. д-р Драго Михалев