Andrey Novakov
Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП и Пламен Нунев по време на посещението им в Община Сливо поле

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев инспектираха строителните дейности по различни обекти в Община Сливо поле.
Кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов и заместникът му Михаил Чиликов обясниха накратко на какъв етап е съответният проект и какви са приоритетите в тяхната работа и в други населени места.

Особено внимание бе обърнато на ремонта на поликлиниката в град Сливо поле във връзка с качеството, сроковете и доуточняване на строително-монтажните работи. Близо 300 000 лева отдели в инвестиционната си програма през тази година общината, за да направи мястото по – добро за пациентите от региона.

Andrey NovakovAndrey Novakov

 

 

 

 

 

Направен бе преглед и на реконструкцията на улица „Ангел войвода“ в град Сливо поле. Тя е с площ 2375 кв.м. и там се влагат към 160 000 лева.Andrey Novakov

Кметът Валентин Атанасов отбеляза усилията за подобряване достъпа до гробищните паркове, почистването и поддържането им. Той показа подобрен достъп по път до гробищен парк край село Голямо Враново.

Създадена е организация всички места да бъдат приведени в добро състояние. Заделен е ресурс за поддръжка, заграждане и подобряване на условията за достъп до гробищните паркове, каза кметът. Предстои разширяването на гробищните паркове в няколко населени места.

До края на годината всички гробищни паркове в общината ще бъдат оградени, с подходящи пътища, които водят към тях и с подобрени условия за хората които ходят там да почетат своите близки, подчерта пред гостите Атанасов.

 


По-късно през деня българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев поздравиха жителите на Малко Враново по повод 90 години от създаването на местното читалище.

Andrey Novakov
Те присъстваха на юбилеен концерт, състоял се пред читалище „Христо Ботев“.

Специални гости бяха още областният управител на Русенска област Галин Григоров, кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, заместникът му Михаил Чиликов, общински съветници и кметът на Малко Враново,

„Радвам се, че мога да Ви поздравя на този хубав празник и съм щастлив, че поддържате българския дух жив. Пожелавам Ви да сте здрави и все така енергични, за да радвате с песните и танците си жителите на Община Сливо поле и България“, каза в приветствието си Новаков.

Andrey NovakovПо повод годишнината евродепутатът подари на читалището нов компютър.

„Ръководството на общината и кметството ще направи всичко възможно да подкрепи всяка Ваша Идея, за да продължи родолюбивото Ви дело занапред“, подчерта в словото си Атанасов.

Той пое ангажимент пред самодейците и читалищното настоятелство да бъде извършен оглед и ремонт на покрива на сградата, както и на други помещения в нея. Това стана след проведени разговори във връзка с честването преди няколко дни, по време на които са обсъдени текущи проблеми на културното средище.Andrey Novakov