Андрей Ковачев ЕП
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ)

По покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев 30 човека от България ще посетят Брюксел идният понеделник /19 юни/. Той ще посрещне гостите си лично в сградата на Европейския парламент, където ще имат възможността да научат повече за дейността му като евродепутат и да се запознаят от близо със структурата и работата на европейските институции.

Те ще могат да разговарят и с останалите български евродепутати от ГЕРБ, както и с други депутати от групата на ЕНП в Европейския парламент.

Групата е сформирана от кметове, общински съветници, ръководители и симпатизанти на ПП ГЕРБ от областите София, Пловдив, Плевен, Кюстендил, Търговище и Враца. Участие ще вземат и ръководители и представители на Фондация „Остров Белене”.

Заедно с тях, Брюксел ще посетят и общо шестима младежи от страната, които чрез своите успешни кандидатури, бяха избрани в конкурс за млади хора на тема „Първите 10 неща, с които свързвате членството на България в ЕС“, организиран от г-н Андрей Ковачев по случай 9-ти май – Денят на Европа.