Emil Radev and Andrey Novakov
Емил Радев и Андрей Новаков, евродепутати от ГЕРБ/ЕНП

По инициатива на младежката организация на ГЕРБ във Варна ще се проведе регионална конференция на тема: „Развий потенциала си в България”.


Във форума ще вземат участие министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е и председател на МГЕРБ.

Европейските младежки политики ще бъдат дискутирани заедно с българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Емил Радев.

В обсъждането на програмите и инициативите в подкрепа на предприемачеството, както и на мерките за професионално и личностно развитие на младите хора, ще се включат още народните представители от ПГ на ГЕРБ в 44-то Народно събрание Галя Желязкова и Радостин Танев, Виктория Маринова, управител на Областния информационен център – Варна, Яна Вангелова, председател на Националното представителство на студентските съвети. Участие като лектор ще вземе и Галин Желязков, IT специалист и ментор на млади предприемачи.

Възможностите младите хора да превърнат добрите си идеи в бизнес и пълноценно да участват в обществения живот ще бъдат дискутирани съвместно с представители на местната и държавната власт, на Европейския парламент, на неправителствения сектор, IT индустрията и студентската общност.

Форумът ще се проведе на 26 януари /събота/, от 10:30 ч. в хотел „Черно море” в град Варна. Регистрацията на участниците започва в 10:00 ч.