Eva Maydell
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП

На 25 октомври 2017 г. (сряда) от 17:00 ч. в Хотел „Балкан“, зала „Роял 1“, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) организират кръгла маса за новия Регламент за защита на личните данни с Европейският комисар по правосъдие, потребители и равенство между половете Вера Йоурова.

На кръглата маса ще се обсъди новият Регламент за защита на личните данни, който ще влезе в сила от май 2018. Регламентът създава максимална хармонизация на законодателството в сферата и създава редица методи за намаляване на риска от пробив в сигурността на личните данни. Регламентът покрива близо 80% от българските компании. На срещата българските представители ще могат да зададат въпросите си относно предизвикателствата при адаптирането на техните системи към новите правила за защита на личните данни.

Събитието е организирано от българският евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел съвместно с Конфедерацията на работодатели и индустриалците в България и представителството на Европейската Комисия в България.