Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ)

Основната тема през 2019 г. ще бъде как европейските партии да убедят гласоподавателите, че взимат най-добрите решения за Европа, за тяхната физическа и социална сигурност, за икономическия растеж в Европа, за запазване на работните места и за това ЕС да остане единен.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) – д-р Андрей Ковачев.

Провокативен момент е какво ще се случи с Брекзит и Великобритания след няколко месеца, ако нищо не се промени и не влезе в сила новият договор, който беше подписан между Великобритания и ЕС.

Andrey KovatchevДруги важни теми, по които ще работят евродепутатите е многогодишната финансова рамка и секторните финансови програми. 

Ние искаме това да се случи преди изборите, за съжаление Европейският съвет, като че ли, не е готов да направи тази стъпка, за да има Европейският съюз бюджет за следващата финансова рамка до 2027 година.

Според Ковачев проектобюджетът е добър за България. 

Остава кохезионната политика като важно перо за България и нашите региони, да има достатъчно средства за младите хора по програмата “Еразъм”. Ще има дебати по т.нар. пакет “Мобилност”, по директивата за авторското право и различните търговски споразумения, които се сключват между Европейския съюз и други страни, допълни Ковачев.


Чуйте целия разговор с зам.-председателя на Европейската народна партия (ЕНП) и лидер на групата на ГЕРБ в Европейския парламент – в звуковия файл: