Няма напрежение срещу участието на Патриотите в коалицията. Европредседателството ни не е заплашено по никакъв начин. Това каза в предаването „Лице в лице” българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент и заместник-председател на групата на Европейската народна партия  Андрей Ковачев в коментар на искането на ДПС за „демонтаж на коалицията”.

Това правителство заяви още от първия ден на създаването си, че е проевропейско правителство и не прави компромиси с ценностите, добави той.

„Опозиция – това й е работата – да сваля управляващите, това е така в цял свят, така че те си търсят всякакъв повод за такива опити”.

Във връзка с изказването на говорителката на руското МВнР Мария Захарова, че Червената армия е помогнала за спасяването на българските евреи, евродепутатът заяви:

Не мога да повярвам, че тя не знае основна част от историята, а именно, че съветската армия се е намирала на хиляди километри по времето, когато царят, правителството и обществеността решават да преустановят депортацията на евреите от старите територии на Царството.

Може би мислят, че с такава митология могат да привлекат хората, които са по-податливи на тази хибридна пропагадна, но това е самият говорител на външното министерство…

Това е проблемът, защото знаем за фабриката в Санкт Петербург, която произвежда пропаганда и фалшиви новини, базирано на инструкциите, които идват от Кремъл.

Тук говорим директно, не от фабриката за „тролене“, а директно от говорителя на руското МВнР, затова за мен е непонятно и аз се надявам, че ще има някой журналист на следващия брифинг на г-жа Захарова, да я попита на какво се дължи това изявление и какво има общо то с реалността.


Какво още каза българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и заместник-председател на групата на Европейската народна партия  Андрей Ковачев, вижте във видео файла