СПОДЕЛИ
Eva Maydell
Европейският комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Биенковска и българският еродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел

На 06 ноември 2017, българският евродепутат Ева Майдел от ГЕРБ/ЕНП се срещна с Еврокомисар Елжбета Биенковска, отговарящ по въпросите за вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството в ЕС.
Повод за срещата бе предложението на Европейската комисия за създаване на информационен инструмент за подобряване на функционирането на вътрешния пазар на ЕС.

Ева Майдел е водещ докладчик за Европейския парламент по досието, което би могло да отключи потенциала на много участници в единния пазар на ЕС. След срещата, Ева Майдел изложи своята визия за новия инструмент:

„Единният пазар дава възможност на 500 милиона граждани да работят и търгуват във всяка държава на ЕС. Това е гарантирано за всички, само когато бизнесът се отнася коректно към потребителите и към своите конкуренти. Често Европейските институции се сблъскват с липсата на информация, за да идентифицират и отстранят подобно поведение. Този инструмент ще ни помогне да  открием къде правото за функциониране на пазара е нарушено и да вземем действия в помощ на бизнеса и потребителите.“

Също така, Ева Майдел изрази увереност, че с предложенията направени в нейния доклад, новата процедура няма да се превърне в излишна административна тежест за компаниите и ще гарантира анонимността на получените данни.