Vladimir Urutchev -ese

По случай 26-ти септември, провъзгласен за Европейски ден на езиците, евродепутатът Владимир Уручев (ЕНП/ГЕРБ) обяви конкурс за есе на тема:

„Искам да живея в родния си град, защото ….“

[pdf]http://gerb-epp.info/wp-content/uploads/2015/09/EDL-flyer-BG.pdf[/pdf]

Това се случи по време на пресконференцията в Монтана. на която присъстваха още заместник-председателят на 43-тото Народно събрание Димитър Главчев, народният представител Десислава Атанасова, областният управител
Г-н Ивайло Петров, областният координатор и кандидат за кмет

на Община Монтана Инж. Дилян Димитров.

Целта на инициативата, освен да насърчи изучаването на чужди езици в българските училища, е да провокира младите хора, вече притежаващи солидни езикови умения, да помислят какво би ги накарало да останат и да се реализират в професионален и личен план там, където са родени, разясни мотивите за инициативата евродепутатът Владимир Уручев. Факт е, че именно благодарение на придобитите чуждо-езикови познанията, много млади хора продължават образованието в чужбина, но за съжаление голяма част от тях, особено от по-малките населени места,не се завръщат в Родината, допълни още българският евродепутат.

В търсене на отговор на наболелия въпрос как да спрем изтичането на този интелектуален капитал от България, решихме да се допитваме до неговите представители, на които тепърва им предстои да вземат подобни житейски решения, за да чуем техния глас и те сами да ни подскажат какво обичат, ценят или искат да се подобри или те самите да подобрят по родните си места, за да превърнат родното си място в свой постоянен дом, смята още Владимир Уручев.

В състезанието могат да участват ученици от 11-ти и 12-ти клас от областите Смолян, Враца, Козлодуй, Монтана, Перник и Видин. Есетата трябва да бъдат написани на български или на един от трите основни езика на ЕС (английски, френски или немски).

Творбите ще се приемат до 25 октомври на следния

е-мейл: vladimirandreev.urutchev-office@europarl.europa.eu.

Наградата за най-добрите автори ще бъде посещение в Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата Владимир Уручев .