Mariya Gabriel
Мария Габриел ГЕРБ/ЕНП - зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП

На 27 януари от 10:30 ч. в Центъра за кариерно ориентиране в Сливен, ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел организира форум на тема „ Възможности за развитие на младите “. Инициативата се реализира в партньорство с Центъра за кариерно ориентиране в града.

Пред ученици от 10-ти до 12-ти клас, Мария Габриел и кариерните консултанти от центъра ще представят възможности за развитие след гимназиален етап в България и такива, предоставяни от ЕС. Какъв искам да бъда, с какво искам да се занимавам, как да го постигна са само част от въпросите, които ще се дискутират по време на форума.

Целта е младите хора да бъдат подпомогнати да направят правилния избор за своето бъдеще, независимо дали става дума за образование или професионална реализация. Участниците във форума ще имат възможност да получат полезна информация за актуални европейски програми, добри практики и съвети за обучение, стаж и работа в чужбина и България.

С тази дискусия ще се постави началото на поредица подобни срещи в общините в Сливенска област.