Новаков: Да развиваме идеите си в България
Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: Младите хора имаме все повече поводи да останем и да развиваме идеите си в България

Младите имат бъдеще в България и могат да участват активно за по-доброто бъдеще на икономиката на страната ни. Чрез подобряване на уменията и предприемаческата активност можем да излезем на конкурентоспособна позиция като държава.

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на закриването на 14-тото издание на Летен университет, организиран от Националното председателство на студентските съвети.

По време на форума Андрей Новаков представи разработената от него и одобрена от Европейската комисия програма А.L.E.C.O.

„Благодарение на нея сме крачка по-близо до реализирането на добри бизнес идея от младите ни хора“, добави той.

По думите му, програмата има за цел да предоставя финансова подкрепа и посредничество на млади предприемачи да трупат опит на място в САЩ, Израел, Канада, Сингапур, Япония, Китай и Южна Корея.

Новаков изтъкна, че A.L.E.C.O. е първата програма в сферата, резултат на изцяло българско предложение. „Приоритет за мен е веднага щом стартира програмата, да има колкото се може повече български кандидати“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Андрей Новаков подчерта още, че средствата, които са заложени в проекта, са 1 млн. евро и с тях трябва да бъдат подкрепени до 200 кандидати от цяла Европа.