Eva Maydell and Andrey Novakov
Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Андрей Новаков, както и народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков участваха в откриването на нова детска площадка в квартал „Гара Бяла“ /Община Бяла/.

Проектът е на стойност близо 10 000 лева и е факт в резултат на спечелен конкурс „Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда“, обявена през тази година от МОСВ и ПУДООС.

 

Andrey Novakov„Малко са местата, на които можеш да видиш такава разлика за толкова малко време“, посочи Андрей Новаков и изтъкна, че примерът за положителната промяна се дължи на добрата съвместна работа на законодателна и местна власт. За последните 2 години кв. „Гара Бяла“ е едно от най – посещаваните места в областта от евродепутата Новаков по собствените му думи.

Той изтъкната нуждата от още подобни нови детски площадки за развитие на най – ценното в България – децата.

 

„Може би тук е направено повече, отколкото за самия град Бяла. Честита придобивка, която вече се ползва активно от малките“, отбеляза на свой ред кметът Димитър Славов и подчерта приноса на евродепутатите при изграждането на новия храм „Свети Пантелеймон“, намиращ се в непосредствена близост. Кметът сподели пред събралите се хора плановете за читалище, музейна сбирка, както и предстоящото пълно обновяване на близката детска градина.

Той изрази своята благодарност и задоволство, че може да разчита на помощта на евродепутатите и народните представители за осъществяването на идеи и инициативи в региона.

 

Eva Maydell and Andrey NovakovЛентата прерязаха Ева Майдел, Андрей Новаков, Пламен Нунев, Светлана Ангелова и кметът Община Бяла Димитър Славов в присъствието на председателя на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кметове на кметства, заместник – кметове и много местни жители. Веднага след това деца пуснаха десетки балони с цветовете на националния флаг в небето над квартала.

 

Върху голяма площ в комбинираната детска площадка за деца от 0 до 12 години са монтирани беседка, детски люлки, комбинирани детски съоръжения за игра с пързалка, клатушки и др. Обновено е осветлението и озеленяването в района.