Ева Паунова - младите професионалисти Брюксел
Ева Паунова по време на официалната си реч пред гостите на втората ежегодна гала вечеря на Организацията на младите професионалисти във външната политика в Брюксел
„Отговорност на всеки един от нас е дали утрешния ден ще бъде по-светъл от настоящия. Важно е да разбираме грешките си от миналото и се стремим да бъдем по-добри в бъдеще“

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на официалната си реч пред гостите на втората ежегодна гала вечеря на Организацията на младите професионалисти във външната политика в Брюксел.

 

Паунова фокусира изказването си върху ключовите съставки по пътя към едно по-добро бъдеще в ЕС – наличието на план и цялостна визия, непоколебими убеждения и отдаденост.

„ЕС се нуждае от отговорни и компетентни лидери. В трудните времена, в които живеем, повече от всякога разчитаме на успешните професионалисти, иновативните предприемачи, способните мениджъри, които да движат нашите общества напред“, подчерта евродепутатът.

 

Организацията на младите професионалисти във външната политика в Брюксел е основана през 2008 г. и представлява силна и разнообразна общност от членове от публичния сектор, политиката, изследователски центрове, бизнеса, неправителствени организации, както и висши учебни заведения. Тя има клонове в Лондон, Ню Йорк, Рим, Торонто, Пуерто Рико, Сан Франциско, Тел Авив и Вашингтон.

 

Говорители на техни събития в Брюксел досега са били президентът на САЩ Барак Обама, генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун, генералният секретар на ОССЕ Ламберто Заниер, заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева, главният изпълнителен директор на Европейската агенция по отбрана Клод-Франс Арно, министърът на външните работи на България Даниел Митов, бившият Великобритански премиер Гордън Браун и бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.