Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП семинар с CEPS
Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП по време на експертния семинар относно насърчаването на иновациите и предприемаческата култура в Европа.
Събитието бе организирано от евродепутат Ева Паунова в сътрудничество с Центъра за европейски политически изследвания (CEPS)
„Уменията и компетенциите, от една страна, и платформите и екосистемите, от друга страна, са два много важни градивни елемента за затвърдяването на Европа като иновативен и предприемачески лидер“.

Това заяви Ева Паунова в своята приветствена реч по време на експертния семинар относно насърчаването на иновациите и предприемаческата култура в Европа, който се проведе в сряда, 27 април, 2016г., в Европейския парламент.

Събитието, което бе организирано от евродепутат Ева Паунова в сътрудничество с Центъра за европейски политически изследвания (CEPS), се превърна в динамичен дебат относно повишаване способността на Европа да създаде подходяща среда, в която предприемаческата култура може да процъфтява.

 

По време на семинара бе представен новият доклад на CEPS относно политически препоръки за подобряване на общата среда за предприемачество и иновации в Европа.

„Докладът отговаря на всичките ни досегашни усилия да развиваме такава среда в Европа, като за целта са представени систематично всички необходими стъпки за изграждането й“, коментира Паунова.

 

Основан в Брюксел през 1983 г., Центърът за европейски политически изследвания (CEPS) е водещa експертна група и форум за дискусия по въпросите на ЕС с изключително силен изследователски капацитет и широка мрежа от партньорски институти. В събитието се включиха също така Робърт Маделин, старши съветник по иновации на Европейската комисия, както и представители на водещи компании в сферата на иновациите.