Eva Maydell, ГЕРБ/ЕНП
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП
Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП се срещна с президент и главен изпълнителен директор на IBM Вирджиния Ромети по време на среща на високо ниво по въпросите на дигитализацията, организирана от посланика на САЩ в ЕС Антъни Гарднър.

 

„В Европа трябва да се възползваме от предимствата ни в сфери като индустрията и да търсим сътрудничество с големите технологичните бизнеси от САЩ. Компании като IBM могат да помогнат за дигитализирането на европейската индустрия, което да я превърне в мотор за икономически растеж на континента ни“, каза българският евродепутат Ева Паунова по време на дискусията.

Конкретните теми, които бяха обсъдени, включваха системите за стандартизация в САЩ и ЕС, развитието на дигиталните умения, както и конкретни приложения на интернета на нещата.

 

Главният изпълнителен директор на IBM сподели, че броят на предотвратените кибер-атаки в компанията е няколко милиона на ден и затова успоредно с дигитализацията трябва да се работи по създаване на адекватна правна рамка за кибер-сигурност и защита на данните.

Вирджиния Ромети е обявявана за най-влиятелната жена в бизнеса за 2012, 2013 и 2014 г.от авторитетното списание „Форчън“, била е и сред 100-те най-влиятелни хора в света за 2014 г. според списание „Тайм“.

 

Останалите участници в срещата в представителството на САЩ в ЕС бяха постоянните представители към ЕС на Великобритания, Италия и Словения.