Eva Maydell
„Като убедени проевропейци, намерете каузата, която се доближава до вашите идеи и ценности и се включете. Бъдете активни и надхвърляйте очакванията във всичко, което правите. Това е начинът да бъдете ангажирани граждани и да допринесете за европейската идея.“

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел пред стажанти от европейските институции, които прекараха един работен ден с нея във вторник, 4 декември 2018 г, в Брюксел.

 

Стажантите от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на ЕС, сред които и българи, имаха възможността да се запознаят подробно с работата и приоритетите на Ева Майдел, както и да обсъдят с нея предизвикателствата и новите възможностите пред Европа. Те поставиха акцент върху образованието, технологиите и предприемачеството и се обединиха върху важността от предстоящите европейски избори през май 2019 г. за бъдещето на целия континент.

 

Стажантите присъстваха и на заседание на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO), където Ева Майдел имаше изказване като докладчик за групата на ЕНП по досието за сезонната смяна на времето. Те проследиха дебатите и гласуването, което им даде възможност от първа ръка да се запознаят с част от законодателния процес на ЕС.