Emil Radev Vote for Animals
Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП е първият български евродепутат, подписал споразумението „Гласувай за животните“, което за съвсем кратко време беше подкрепено със стотици подписи.

„Гласувай за животните“ е споразумение между редица неправителствени организации и кандидатите за членове на Европейския парламент.

Инициативата на интерпарламентарната група за защита на животните в ЕП цели да ангажира повече евродепутати да работят през следващия мандат по теми, свързани с опазването и благосъстоянието на животните в ЕС.

Със своя глас в Европарламента Емил Радев се обяви за въвеждането на по-високи стандарти за защита на животните в европейското законoдателство. Българският евродепутат апелира Европейската комисия да осигури ефикасно приложение и изпълнение на приетото до момента европейско законодателство във всички държави-членки. Като своя лична мисия Радев определи и въвеждането на интегрирани и съвместими общоевропейски системи за регистрация и идентификация на домашни животни (кучета и котки). Целта е да се гарантира тяхната по-добра защита и проследимост в условията на свободно движение в рамките на единния пазар и с грижа за опазване на общественото здраве.

Само преди месец Емил Радев бе отличен и със специална нагрaда за активни дейности за защита на животните в периода 2014-2019г.

За изминалите пет години интерпарламентарната група, на която е член, успя да реализира редица инициативи, сред които кампанията за ограничаване на транспортирането на живи животни, мерки срещу нелегалната търговия с домашни любимци и много други. С общите усилия на всички свои представители интергрупата за защита на животните се превърна в основно място за дебати по теми от обществено значение като необходимостта от регистрация и идентификация на домашните животни, предотвратяване трафика на диви животни и гарантиране качеството на местните и млечни продукти достигащи до европейските потребители.

Уеб сайта на кампанията – #VoteForAnimals