Asim Ademov Smolyan
Асим Адемов ГЕРБ/ЕНП, по време на награждаването на най-добрите в конкурса за мултимедийна презентация на тема „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ от Смолянска област.

В момента текат преговорите за многогодишната финансова рамка за следващия преговорен период. Ако трябва да сме честни и откровени, трябва да кажем, че преговорите вървят трудно.

Това заяви пред журналисти в Смолян българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

Евродепутатът бе в Смолян, за да отличи най-добрите в конкурса за мултимедийна презентация на тема „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ от Смолянска област.

Asim Ademov SmolyanНачалото на конкурса Адемов обяви на 1-ви ноември – Деня на будителите, а вчера 17 януари бе официалното тържество за връчването на наградите на победителите от област Смолян, като участие в състезанието взеха 42-ма ученика от 8-ми до 12-ти клас.

Пред медиите евродепутатът обясни, че България е една от страните, които се надява на увеличено финансиране в рамките на 8%.

„Това означава увеличение с около 16 млрд. лева в сравнение с предходния програмен период. Това означава повече пари за нашите земеделци, за нашите общини, за нашите училища. Текат преговорите и аз се надявам като идея да се запази, защото ние наистина имаме нужда от тези средства,за да подобрим стандарта на живот в България и средата, в която живеем“, посочи Адемов.

По думите му не само България, а и останалите страни членове като Германия, Италия и др. разчитат, че една от промените, към които се стремят за следващия програмен период, е по-малко бумащина, по-малко писане, защото това е всеобщ проблем. Ще се даде също и възможност на самите държави да бъдат по-гъвкави.