Mariya Gabriel
Мария Габриел зам.-председателят на ЕНП Жени, член на Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП по време на организирания от ЕНП Жени конгрес „Миграция и интеграция“ в София.

Жените в ГЕРБ имат възможност за развитие, за работа, да покажат своите възможности и експертиза. Благодаря за това изключително много на председателя на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Това каза зам.-председателят на ЕНП Жени, член на Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел по време на организирания от ЕНП Жени конгрес „Миграция и интеграция“ в София.

По думите й, дамската организация на ГЕРБ вдъхновява със своята работа. „Жени ГЕРБ са пример за много други страни в Европа“, подчерта Мария Габриел.

Евродепутатът от ГЕРБ обясни, че вчера в България е стартирала новата Европейска служба за гранична и брегова охрана.  Тя припомни, че в началото България не е била включена в нея, но след активната работа на българските евродепутати в Европейския парламент, страната ни е била включена в състава на службата.

„От вчера Европа ясно заявява, че като става дума за външната граница на ЕС, каквато е България– това е обща европейска граница и наш общ ангажимент“, подчерта Мария Габриел.

По думите й, срещата в Братислава ще се окаже повратна точка за мигрантската криза.

„Вече на всички е ясно, че справянето с кризата е въпрос на общи действия. Трябва да се вземат под внимание специфичните нужди на мигрантите, за да се справим с тези въпроси. Европа трябва да бъде единна и да може да взема бързо общи решения“, обясни още зам.-председателят на Групата на ЕНП.

Mariya Gabriel
Мария Габриел и Цветан Цветанов на ЕНП Жени конгрес „Миграция и интеграция“ в София
Mariya Gabriel
Мария Габриел на ЕНП Жени конгрес „Миграция и интеграция“ в София