Asim Ademov - My Burgas is my Europe
Патрона на фотоконкурса „Моят Бургас е моята Европа“ тази година - българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП г-н Асим Адемов, по време на награждаването на победителите.

Вече са ясни победителите от четвъртото издание на вече превърналия се в традиция фотоконкурс „Моят Бургас е моята Европа”, организиран от клуб „България за младите“ към ГЕРБ-Бургас.
Двете големи награди бяха връчени на победителите Живко Стоев и Радослав Свирецов от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов и народния представител и областен координатор на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

Евродепутатът бе патрон на тазгодишното издание на творческата надпревара. Победителите ще могат да разгледат столицата на Европа – Брюксел и да се запознаят с работата на Европейския парламент.

Поощрителни награди получиха Людмила Букреева, Зоя Проданова, Димитър Пенчев, Тодор Тодоров, Камелия Димова и Фатме Али. Събитието уважиха още народният представител от ГЕРБ-Бургас Ася Пеева, зам.-областният управител Севдалина Турманова, зам.-кметът на община Бургас Лорис Мануелян, представители на клуб „България за младите“, участници и журналисти.My Burgas is my Europe

Областният координатор на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев поздрави победителите, благодари на всички участници и припомни как първото издание се е провело под патронажа на Томислав Дончев и развитието му през годините.My Burgas is my Europe

„Фотоконкурсът се превърна в една страхотна традиция, има приемственост. Тази година е с рекорден брой участници, популяризира се много като събитие. Впечатлен съм от снимките, които видях. Оказа се, че залата ни е малка за всички участници, пожелавам догодина интересът да е още по-голям“, коментира Бойчев.

 

Asim Ademov - My Burgas is my Europe„Щастлив съм, че продължаваме една инициатива, чрез която изпъкват красивите и емблематични места в Бургас. Винаги съм харесвал вашия град и се чувствам емоционално свързан с него. Поздравявам всички участници, те са своеобразни победители, но винаги има най-добри и те ще пътуват до Брюксел по моя покана. Ще изложа някои от кадрите на работното си място, за да могат хора от цял свят да видят красотата на Бургас“, сподели евродепутатът Асим Адемов.

Той благодари и на народните представители, и на тези от община Бургас и Областна управа за съвместната работа. „Благодарение и на вашите усилия и работа, виждаме как Бургас става все по-успешен и красив европейски град. Изградили сте силни екипи, продължавайте в този дух“.

Зам.-кметът Лорис Мануелян сподели, че подобен конкурс и снимки са гордост за Бургас и би могло да се мисли за събирането им на едно място, под формата на фотокнига.

Темата на фотоконкурса тази година бе „Вечното пристанище Бургас – врата на Европа към света”. Рекорден брой снимки участваха в надпреварата – над 90. Те бяха селектирани от членовете на клуба, Асим Адемов и фотографът Атанас Донев – победител в миналогодишното издание на конкурса.

My Burgas is my EuropeВ залата на ГЕРБ на ул. Конт Андрованти 5“ присъстващите разгледаха всички впечатляващи кадри, участвали в конкурса. Сред най-любимите обекти и места за интерпретация се оказаха пристанище Бургас, Морска гара, Моста и др.