Eva Maydell
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП по време на бизнес форум на високо ниво, организиран от Фейсбук и мозъчния тръст Lisbon Council в Брюксел на 29 юни 2017 г.

„Реалността е че до 2020 г. ще има над 50 милиарда устройства, от кафе машини до автомобили, свързани в Интернет. За да се възползваме от всички предимства, които дигитализацията може да донесе, имаме нужда от хармонизирани и адекватни за новите технологии правила. Затова довършването на Единния цифров пазар, по което работя, е толкова важно,“

Това заяви българският евродепутат Ева Майдел от ГЕРБ/ЕНП по време на бизнес форум на високо ниво, организиран от Фейсбук и мозъчния тръст Lisbon Council в Брюксел на 29 юни 2017 г.

„Развитието на технологиите и дигитализацията на бизнеса и търговията се случват без значение от националните граници или законодателството. Въпросът е да подпомогнем процеса и да улесним както предприемачите, така и потребителите чрез подходяща правна рамка на европейско ниво. От една страна тя ще улесни бизнеса, защото той ще има само един правен ред, с който да се съобразява, а не 28, както е до момента. От друга, всички европейци ще имат достъп до стоки и услуги, предлагани онлайн в цяла Европа, както и по-адекватна защита от киберпрестъпност и защита на данните,“ поясни българският евродепутат по време на изказването си.

На форума за бъдещето на бизнеса присъстваха създатели и изпълнителни директори на едни от най-видните малки и средни предприятия в Европа, както и високопоставени представители от европейските институции. Основната тема на събитието беше какви са тенденциите на развитие на европейския бизнес и какви възможности се откриват в Единния цифорв пазар.