Andrey Novakov, Tsvetan Tsvetanov
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и заместник - председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов по време на десетата юбилейна инициатива на Младежи ГЕРБ-Благоевград „Да пуснем корени в България“, която се проведе в местността Рупите.

„Откакто се разгаря дипломатическия скандал „Скрипал“ се говори за разделение. Но това е прекалено силна дума.
Не мога да кажа, че виждам такова нещо в Европейския парламент. Но напрежение със сигурност има и то ескалира.
Въпреки това считам, че около позицията за това, че трябва да се даде категоричен отпор за подобни престъпления, всички сме се обединили, имаме солидарна позиция.
Няма колега, който да приема случващото се за нормално.
От тази гледна точка сме солидарни и имаме единна позиция“

Това каза пред журналисти в местността „Рупите“ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

По повод огласените данни за демографската криза у нас Новаков заяви:

„През последните години има сериозна подкрепа за регионите, които се обезлюдяват. Ако има нещо, което действително да ме отчае, то е темпът с който не само в България, но и на много други места, за съжаление, в Европа градове и села изчезват. Считам, че инвестицията в млади хора, които да изберат съюза за свое място, където да останат, да създават семейства, да развиват бизнес, да градят живота си и да създават добавена стойност, трябва да е приоритет. Ето защо след 2020 г. европейският бюджет, каквито и съкращения да се налага да прави, програми като „Хоризонт“ и „Еразъм“ задължително трябва да продължат. Същото е и по отношение на кохезионната политика. Защото в противен случай ако кажеш на младите хора – Да, Европейския съюз е зад теб, подкрепя те, но в същото време кажеш, например, нямаме пари за пътища, за техника за общини като Петрич и Сандански, няма да мине дълго време преди хората да повярват в друга идея.“

Евродепутатът Андрей Новаков, заедно със зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и десетки представители на младежкото обединение на партията, участва в десетото издание на инициативата на МГЕРБ „Да пуснем корени в България“ – провела се на 1-ви април (неделя), като засадиха дръвчета в местността“ Рупите“ в парка зад храма на баба Ванга.

„Да пуснем корени в България“