Andrey Kovatchev
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) – д-р Андрей Ковачев, ще бъде официален гост на поклонението в Белене – остров „Персин“ - на 19 май (събота) 2018г.

На 19 май, в събота, българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския Парламент Андрей Ковачев ще бъде официален гост на ежегодното национално поклонение, в памет на жертвите на лагера „Белене“. Събитието ще се състои на 19.05.2018г. /събота/ от 11 часа на остров „Персин“, край града.  

Входът е отворен за всички. Организаторите фондация „Остров Белене“ и община Белене напомнят, че влизането в острова става с лична карта или документ за самоличност. Препоръчително е гостите и посетителите да пристигат поне час по-рано, тъй като придвижването до лагера отнема време. 

През месец април 2018 година, се навършват 69 години от откриването на ТВО “Белене”. Това е най-големият лагер за политически и идеологически опасни, за режима на комунистическата партия лица. С кратки прекъсвания той функционира до края на осемдесетте години.