Andrey Kovatchev and Djema Grozdanova
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ), и народният представител от ГЕРБ-София и председател на Комисията по външна политика Джема Грозданова - по време на работна среща с ПП ГЕРБ-район "Средец"

Структурата на ГЕРБ в столичния район „Средец“ проведе работна среща, в която специален гост бе българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП  – д-р Андрей Ковачев.

На събитието присъства и народният представител от ГЕРБ-София и председател на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

В рамките на разговора си с членовете на ГЕРБ-Средец, д-р Андрей Ковачев акцентира върху изключително високата оценка, която ЕП е дал на Българското председателство на Съвета на ЕС.

„Важен акцент за предстоящите европейски избори е борбата с фалшивите новини. Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел постави като основен приоритет осъществяването на контрол върху фалшивите новини, които се споделят в публичното пространство. Предвиждат се и по-сериозни мерки в борбата с тях“, обясни евродепутатът.

Андрей Ковачев даде примери, в които фалшивите новини са довели до манипулация на общественото мнение и дезинформираност, като търговското споразумение между ЕС и Канада-СЕТА, Брекзит и Истанбулската конвенция.

 

Andrey Kovatchev

 

Евродепутатът изрази мнението си, че е от важно значение задълбочаването на сътрудничеството между България и Китай, тъй като това би се отразило положително на българската икономика.

 

 

 

Г-н Ковачев обясни, че голяма част от бежанците бягат от режима на Асад, а не от Ислямска държава. Той и Джема Грозданова бяха категорични, че към момента България не е застрашена от навлизането на мигранти.

Andrey Kovatchev and Djema Grozdanova

 

Относно въпроса с евтаназирането на животни, Ковачев подчерта, че 2/3 от сумата, която собствениците на умъртвените животни ще получат, ще дойде от европейския бюджет.Andrey KovatchevПо темата с Македония евродепутатът подчерта, че България първа е признала новото име на страната.