Румен Радев напусна своята функция на президент и Конституцията с тези призиви за бунт и революция.


Това каза българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и Председател на българската делегация в ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев в предаването „Тази неделя“ по БТВ.

Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, зам.-председател на Група на ЕНП в Европейския парламент и Председател на българската делегация в ЕНП в ЕП

„Демокрацията има демократични справедливи избори, на които активната гражданска енергия трябва да се материализира в този проект, в който всеки един от нас вижда бъдещето на една страна. Не може да искаме да има хаос и безотговорност особено в тази тежка ситуация с пандемията и тежката икономическа криза“, посочи Ковачев.

„Търси се диалог със всеки, който е отговорен към своята страна. След няколко месеца ще има избори и ние винаги сме казвали младите хора да излязат и да гласуват за тези, които отговарят на техните искания. Всичко друго е желание за власт, което да се сбъдне не по демократичен начин, а чрез всяване на хаос и паника. Омразата никога не е довела до нищо добро и да се използва Апостола Левски за разединение не е добре“, добави той.

„Изключително грозно от страна на президента е, че той напусна своята функция на президент и Конституцията с тези призиви за бунт и революция с излизането на Ленин извън президентството. Да си припомним, че той стана президент благодарение на подкрепата на ген. Решетников и едни служби, които са геополитически срещу нашия избор за НАТО и ЕС. Това е тежък опит за геополитическа дестабилизация на България“, каза още Ковачев.

„Всеки иска просперитет, европейски доходи и социална сигурност и ние сме готови за диалог, но не по този начин с омраза и обиди, че всеки, който не е с тях е мафия.
Има много неща, които ядосват всички от нас като случая на „Росенец“, кризата, липсата на ясна комуникация. Който не работи, само той не греши“, допълни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

ЕНП подкрепя правителството и това, което е направило за повишаването на стабилността на България!

Andrey Kovatchev

„Искането на ЕК да има разследване във всички институции е това, което всички искаме. Прокуратурата работи по това, което иска обществото и ЕК – разследване без да има разлика кой какъв е и няма никой над закона. Всички ние искахме и настоявахме да няма никой над закона и когато има сигнали, всеки да бъде разследван“, посочи Ковачев.

„ЕНП има официална позиция в подкрепа на българското правителство и това, което е направило за повишаването на стабилността на България, за възможностите пред българските граждани, пред младите хора да получат някъде своето образование и да се върнат в страната. Това е бавен процес и затова е важно в училище да се учи история. БСП ни доведе до 3 долара заплати и пенсии в края на 90-те години. Трябва да се знае откъде сме тръгнали и не е еднакво положението като в Германия, Дания и Великобритания“, каза още той.

„Активната гражданска енергия на младите хора трябва да се материализира на демократични избори, но те трябва да бъдат организирани не в хаос и с омраза“, допълни евродепутатът.